Fackförbund för lastbilsförare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Lastbilsförare transporterar gods på våra vägar. Man lastar, transporterar och lossar godset och ansvarar för planering av transporter. Arbetet är mycket självständigt. Transportgods kan vara exempelvis, livsmedel, djur, kemikalier eller industrikomponenter. Transporter kan ske över landsgränser och med långa avstånd. De flesta lastbilsförare är anställda på åkeri, men många har egen verksamhet med eget fordon och några få anställda förare. Arbetet kan var slitsamt och mycket stillasittande vilket medför slitage på rygg, armar och nacke. Utbildning sker via arbetsmarknadsutbildning eller vuxenutbildning. Det är ett krav att inneha rätt körkortskriterier för de fordon man arbetar med. Är du anställd på åkeri är det inom privat sektor. För mer information och råd kring din anställning, villkor, förmåner och pensioner blir du medlem i relevant fackförbund för lastbilsförare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön lastbilsförare

Snittlön Lastbilsförare m.fl.

  • Män 2019: 28400/mån
  • Kvinnor 2019: 27500/mån
  • Medel 2019: 28300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.