Fackförbund för badvakt

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Här kan du hitta alla tillgängliga fackförbund som passar yrket badvakt. De flesta som arbetar inom detta yrket väljer att ansluta sig till fackförbundet kommunal. Men det finns även ett förbund som heter Syndikalisterna där alla arbetare är välkomna att ansluta sig. Kolla igenom listan nedanför och jämför noggrant förmåner, a-kassa, inkomstförsäkring, avgifter och ifall det medföljer nödvändiga försäkringar som du kan ha nytta av privat.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En badvakt har ansvaret att hålla simhallar och utomhusbad säkra. Arbetsuppgifterna för badvakter innebär bland annat att ingripa ifall det sker en olycka, om någon blir sjuk eller håller på att drunkna. Arbetsuppgifterna kan dock se lite olika ut beroende på vilken anläggning det gäller. Vissa har även ansvar för städ, kassatjänst, simundervisningar och som grupptränings-instruktörer.

Utbildning

Utbildningen som krävs för att bli badvakt är bland annat livräddning och hjärt- och lungräddning. Vissa anläggningar kräver även att en kurs i säkerhetsaspekter kring badanläggningar genomgås. Beroende på var badvakten arbetar kan en utbildning i sjöräddning också komma bra till hands.

Relaterade yrken

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.