Fackförbund för stenhuggare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Här nedanför kan du hitta 2 stycken fackförbund som är lämpliga att ansluta sig till ifall man arbetar som stenhuggare. De flesta med yrket stenhuggare väljer kommunal facket. Du bör dock fråga din arbetsplats ifall dom har ett färdigt kollektivavtal med något fackförbund innan du själv väljer ett. Du kan sedan jämföra förbunden nedanför och se vilket som passar dig bäst. Att ansluta sig till facket skapar en trygghet för dig och ger dig rättvisa på arbetsplatsen.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Stenhuggare är ett riktigt hantverksyrke som innefattar en rad olika arbetsuppgifter. En stenhuggare kan arbeta med exempelvis smågatsten, kantsten, marksten, murar, trappor och plattor. Stenhuggare är ett samlingsnamn för ornamentstenhuggare, monumentstenhuggare och gravstenhuggare. En stenhuggare kan arbeta hos olika företag, både stora och små och arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats.

Utbildning

En bra förberedande utbildning för att kunna arbeta som stenhuggare är många av gymnasieskolornas nationella program. Det finns även motsvarande utbildningar på Komvux att gå. Det ges oftast en färdig utbildning på den aktuella arbetsplatsen. Att inneha B-körkort anses ofta som en merit och ibland ställs det som krav.

Lön stenhuggare

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.