Fackförbund för ugnsarbetare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Att gå med i ett fackförbund som ugnsarbetare ger dig möjlighet att få rätt stöd och hjälp på din arbetsplats. Även om det finns två olika fackföreningar som ägnar sig åt det här området bör du ändå rådfråga din arbetsgivare ifall det finns ett färdigt kollektivavtal på arbetsplatsen. Det är också viktigt att du undersöker varje fackförbund noggrant innan du fattar beslut om att gå med – kolla viktiga delar som avgift, a-kassa, inkomstförsäkring och andra förmåner som du kan få som facklig medlem.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En ugnsarbetare skötte tidigare ugnen på gasverk genom att skyffla in kol i retorten. Den tömdes sedan vilket gick till så att koksen rakades ut i en järnkorg. Numera har gasverken ersatts av biogas- och naturgasanläggningar. Biogastekniker sköter underhåll och drift av biogasanläggningar. De kallas också för service- och underhållstekniker eller gasföreståndare. Inom detta yrke är det bra med ledaregenskaper, att vara praktiskt lagd och duktig på matematik.

Utbildning

Via yrkeshögskolan går det att få utbildningsbevis inom biogas- och processteknik, samt certifikat för gasföreståndare inom biogas. En förberedande grundutbildning finns på El- och energiprogrammet på gymnasieskolan. Det finns också en motsvarande grundutbildning som läses vid Komvux.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.