Fackförbund för värdinna

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

En värdinna kan ansluta sig till 2 stycken fackförbund. Här nedanför kan du se både fördelar och nackdelar med varje fack och enkelt jämföra avgifter, ersättningar och andra förmåner som du kan få som fackligt ansluten. De flesta som arbetar som värdinna är anslutna till fackförbundet kommunal.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Värdinnor jobbar med många olika saker, allt ifrån att ställa iordning och styra upp inför kyrkliga högtider till att beställa mat inför en servering och göra inköp, möblera om och agera som en vaktmästare i samband med gudstjänster och andra kyrkliga handlingar. I ordets rätta bemärkelse handlar det om en kvinna, om det vore en man skulle yrket benämnas värd. Värdinnor behövs dock inte bara inom kyrklig verksamhet. Som värdinna kan du även jobba på hotell eller inom andra verksamheter som behöver värdinnehjälp.

Utbildning

Det krävs ingen utbildning för att bli värdinna. Tidigare erfarenheter av mathantering, konferens och hotell kan vara meriterande.

[no_toc]

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.