Fackförbund för rektor

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Om du skall arbeta eller redan arbetar som rektor har du troligen varit lärare eller studievägledare tidigare. Då har du också en lärarexamen från universitet eller högskola. Utbildning till rektor görs genom en statlig rektorsutbildning som behövs oavsett om du skall bli rektor inom friskola eller det kommunala. Rektorn är ytterst ansvarig för skolan, exempelvis gör rektorn budgetering, ansvarar för personalen och utvecklar verksamheten. Det är alltså rektorn som har ansvar för ekonomin och att rekrytera personal, samt att schemalägga arbetet och se till att undervisning har kvalitet. Elevernas miljö är viktig för inlärandet, det skall vara tryggt och utvecklande, vilket också är rektorns ansvar.

Lämpliga fackförbund

Snittlön rektor

Snittlön Rektorer, nivå 2

  • Män 2021: 54800/mån
  • Kvinnor 2021: 53400/mån
  • Medel 2021: 53800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.