Fackförbund för sjukvårdsbiträde

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Arbetar du som sjukvårdsbiträde och har funderingar på att bli medlem i facket? Då ska du alltid börja med att rådfråga din arbetsgivare ifall det finns något färdigt kollektivavtal med något fackförbund. De flesta som arbetar inom vården brukar ansluta sig till kommunal facket. Men vi har lyckats hitta 2 stycken fackförbund som är lämpliga till yrket sjukvårdsbiträde. Här nedanför kan du jämföra de olika och se vilket som passar dig bäst.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Ett sjukvårdsbiträde eller vårdbiträde som det också kallas är verksam inom omsorg och sköter det praktiska arbetet med patienten. Sjukvårdsbiträden tar inte hand om det medicinska. Är du social och tycker om att arbeta med människor kan sjukvårdsbiträdet vara ett lämpligt jobb för dig.

Du hjälper patienterna med deras dagliga hygien och påklädning, ser till att patienten får och tar sin medicin. Inom vissa verksamheter kan ett sjukvårdsbiträde ta tempen, pulsen och blodtrycket på patienten.

Det vanligaste stället ett sjukvårdsbiträde jobbar inom är äldreomsorgen.

Utbildning

För att utbilda dig till sjukvårdsbiträde ska du gå gymnasiets Vård- och omsorgsprogram. Du kan även gå en utbildning inom Komvux.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.