Fackförbund för arbetsterapibiträde

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Att välja fackförbund ifall man har yrket arbetsterapibiträde är relativt enkelt då kommunal är det överlägset största och bästa förbundet inom ditt yrke. Men vi har ändå lyckats hitta totalt 2 stycken fackförbund i vårt register. Här kan du enkelt och snabbt se fördelar och nackdelar med de olika facken och läsa mer om saker som a-kassa, inkomstförsäkring, medlemsavgift och andra förmåner om du ansluter dig som facklig medlem.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Arbetsterapibiträde eller fysioterapibiträde är en yrkesroll som hjälper personer med funktionsnedsättningar eller skador att återfå förmågan att utföra vardagliga aktiviteter.

Arbetsterapibiträden arbetar oftast tillsammans med arbetsterapeuter eller fysioterapeuter. Vanliga arbetsuppgifter kan bland annat vara att utföra rehabiliteringsövningar med patienter, att utveckla individuella rehabiliteringsplaner och att samarbeta med andra professionella inom vården. Arbetsterapibiträden arbetar ofta även med hjälpmedelshantering. Arbetet sker till exempel på sjukhus, rehabiliteringscenter eller i hemsjukvården.

Utbildning

För att bli arbetsterapibiträde eller fysioterapibiträde behövs en kombination av teoretisk utbildning och praktisk erfarenhet. Möjliga utbildningar som ger detta är vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande inriktning på Komvux.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.