Fackförbund för röntgenbiträde

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Till dig som har röntgenbiträde som yrkestitel har vi lyckats hitta 2 st lämpliga fackförbund. De flesta inom yrket väljer att bli medlem som kommunal – ett fackförbund som är stora inom vården och har kämpat för bättre förutsättningar på arbetsplatser sedan år 1910. Här nedanför kan du jämföra de olika facken och se vilket som passar dig bäst. Det är också viktigt att rådfråga på din arbetsplats ifall ditt val av fackförbund är att föredra.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Ett röntgenbiträde är ansvarig för att hjälpa radiologer och annan medicinsk personal med att genomföra röntgenundersökningar på patienter. De hjälper till att förbereda patienterna för undersökningen, placerar rätt utrustning och hjälper patienten att få rätt position under undersökningen. De hjälper också till att sköta och underhålla utrustningen.

Utbildning för röntgenbiträde

För att bli röntgenbiträde kan man behöva ha en utbildning inom medicinska området, vanligtvis en kurs eller program som är specifikt inriktat mot röntgen-teknik. Det kan också krävas att man tar ett certifikat för att kunna arbeta som röntgenbiträde. Arbetsgivaren kan också kräva att du lämnar drogtest eller ett utdrag ur belastningsregistret innan du börjar arbeta.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.