Fackförbund för sjukgymnast

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som är en modernare benämningen arbetar främst med att förebygga, behandla och rehabilitera patienter med skador eller nedsättningar fysiskt. En del arbetar på sjukhus med rehabilitering efter operationer eller olyckor, andra på vårdcentraler, och en del på privata kliniker. Idrottsklubbar och företag efterfrågar idag professionella sjukgymnaster i allt högre grad då fokus på förebyggande åtgärder mot arbetsskador tenderar att tillta. Speciellt på stillasittande arbeten kan sjukgymnasters kompetens förhindra förslitningsskador. Beroende på om du jobbar i privat sektor, är egen företagare eller arbetar inom offentlig sektor väljer du fackförbund för sjukgymnaster.

Lämpliga fackförbund

Snittlön sjukgymnast

Snittlön Sjukgymnaster

  • Män 2021: 34000/mån
  • Kvinnor 2021: 34700/mån
  • Medel 2021: 34500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.