Fackförbund för sjukgymnast

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som är en modernare benämningen arbetar främst med att förebygga, behandla och rehabilitera patienter med skador eller nedsättningar fysiskt. En del arbetar på sjukhus med rehabilitering efter operationer eller olyckor, andra på vårdcentraler, och en del på privata kliniker. Idrottsklubbar och företag efterfrågar idag professionella sjukgymnaster i allt högre grad då fokus på förebyggande åtgärder mot arbetsskador tenderar att tillta. Speciellt på stillasittande arbeten kan sjukgymnasters kompetens förhindra förslitningsskador. Beroende på om du jobbar i privat sektor, är egen företagare eller arbetar inom offentlig sektor väljer du fackförbund för sjukgymnaster.

Lämpliga fackförbund

Snittlön sjukgymnast

Snittlön Sjukgymnaster

  • Män 2019: 31200/mån
  • Kvinnor 2019: 32800/mån
  • Medel 2019: 32400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.