Fackförbund för personlig tränare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Personlig tränare är ett trendande yrke i och med hälsoboomen på senare tid. Titeln uppnås genom certifiering eller licensiering genom olika former av utbildningar. Utbildningar kan var på folkhögskola, yrkeshögskola eller privata alternativ som hålls av gym eller friskvårdsföretag. En personlig tränare arbetar med träning, kosthållning, hälsofrågor och rehabilitering. Man lägger upp scheman och följer upp resultat och analyserar dessa. En del är anställda direkt av ett gym, andra driver eget och arbetar på flera olika träningsanläggningar. Konkurrensen är hård eftersom det är ett populärt yrke som tilltalar många. Du är troligen privatanställd eller driver eget, så utifrån det hittar du ett fackförbund som passar.

Lämpliga fackförbund

Snittlön personlig tränare

Snittlön Idrottstränare och instruktörer m.fl.

  • Män 2021: 32900/mån
  • Kvinnor 2021: 30600/mån
  • Medel 2021: 31600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.