Fackförbund för personlig tränare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Personlig tränare är ett trendande yrke i och med hälsoboomen på senare tid. Titeln uppnås genom certifiering eller licensiering genom olika former av utbildningar. Utbildningar kan var på folkhögskola, yrkeshögskola eller privata alternativ som hålls av gym eller friskvårdsföretag. En personlig tränare arbetar med träning, kosthållning, hälsofrågor och rehabilitering. Man lägger upp scheman och följer upp resultat och analyserar dessa. En del är anställda direkt av ett gym, andra driver eget och arbetar på flera olika träningsanläggningar. Konkurrensen är hård eftersom det är ett populärt yrke som tilltalar många. Du är troligen privatanställd eller driver eget, så utifrån det hittar du ett fackförbund som passar.

Lämpliga fackförbund

Snittlön personlig tränare

Snittlön Idrottstränare och instruktörer m.fl.

  • Män 2019: 32200/mån
  • Kvinnor 2019: 31700/mån
  • Medel 2019: 31900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.