Fackförbund för steriltekniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har lyckats hitta 2 stycken fackförbund som organiserar ditt yrke som steriltekniker. Här nedanför kan du läsa mer om vad respektive fackförbund kan göra för dig på arbetsplatsen. Det vanligaste facket inom yrket är kommunal. Men jämför båda facken och se uppgifter om inkomstförsäkring, a-kassa, försäkringar och vilken medlemsavgift du får.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En steriltekniker ser till att vårdrelaterade infektioner inte sker på olika vårdinstanser, genom att sjukvården har rätt förutsättningar. Sterilteknikern arbetar främst med instrumentvård, paketering av instrument, funktionskontroller och övervakar olika desinfektions- och steriliseringsprocesser. Sterilteknikern ansvarar ofta för att verksamheten bedrivs i enlighet med de regelverk och mål som finns uppsatta. En steriltekniker behöver ha insikt om olika vårdprocesser och kvalitetsledningssystem.

Utbildning

För att få arbete som steriltekniker behövs en utbildning som erbjuds på olika yrkeshögskolor. Utbildningen är 300 YH-poäng vilket motsvarar ungefär 1,5 års heltidsstudier. En bra förberedande utbildning är undersköterska. Att ha erfarenhet från operationssjukvård är en fördel.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.