Fackförbund för rehabiliteringsassistent

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har hittat 3 stycken lämpliga fackförbund till yrket rehabiliteringsassistent. Här nedanför kan du se vilka fördelar respektive fackförbund kan ge dig som fackligt ansluten. Du ska alltid börja med att rådfråga på din arbetsplats ifall det redan finns ett färdigt kollektivavtal innan du påbörjar en ansökan. Du kan sedan här jämföra delar som fackavgift, a-kassa, försäkringar och se ifall det ingår Inkomstförsäkring som skyddar din lön vid arbetslöshet.

Jämförelse av 3 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Vision logga
3.5 out of 5.0 stars
  • Ca 212 000 stycken medlemmar
  • Inkomstförsäkring ingår
  • Lönecoachning
  • Rabatter & erbjudanden

Medlemsavgift

47 – 240 kr/mån

A-kassa

135 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

En rehabiliteringsassistent arbetar med rehabiliterande, hälsofrämjande och förebyggande åtgärder för vårdtagare, exempelvis personer med funktionsnedsättningar. Man arbetar vanligtvis i team tillsammans med bland annat fysioterapeut, arbetsterapeut eller sjuksköterska.

De exakta arbetsuppgifterna kan variera kraftigt beroende på vårdtagarens behov. Du bör därför vara lyhörd och ha god förmåga att skapa kontakt med personer om du överväger en karriär som rehabiliteringsassistent.

Utbildning

Utbildning till rehabiliteringsassistent kan variera en aning beroende på arbetsgivaren. Grundutbildningen för att bli rehabiliteringsassistent är en högskoleutbildning.

En del arbetsgivare kan däremot ha högre krav och kan i vissa fall erbjuda en egen utbildning, exempelvis om det gäller en större privat vårdgivare.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.