Fackförbund för webbdesigner

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Webbdesigners har oftast akademisk utbildning från universitet eller högskola. Arbetsuppgifter inkluderar i stort att utveckla webbplatser. Man tar hänsyn till aspekter som hur god användarvänligheten är, och hur funktionaliteten är. Bilder, ljud, film, teckensnitt, och symboler arbetas fram för att passa budskapet, tjänsten eller produkten som skall marknadsföras. Kunskap inom programmering och mjukvaror krävs. Att vara duktig på så kallad konvertering är allt viktigare, det innebär att man har förståelse för hur en potentiell kund via webb skall bli kund. Webbdesigners är anställda direkt på större företag med stora IT behov, eller arbetar som konsulter på uppdrag, eller driver egen verksamhet. Man är oftast anställd tjänsteman i privat sektor, sök därför ett medlemskap i fackförbund inom privat sektor för tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlön webbdesigner

Snittlön Designer inom spel och digitala medier

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: 41000/mån
  • Medel 2021: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.