Fackförbund för webbdesigner

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Webbdesigners har oftast akademisk utbildning från universitet eller högskola. Arbetsuppgifter inkluderar i stort att utveckla webbplatser. Man tar hänsyn till aspekter som hur god användarvänligheten är, och hur funktionaliteten är. Bilder, ljud, film, teckensnitt, och symboler arbetas fram för att passa budskapet, tjänsten eller produkten som skall marknadsföras. Kunskap inom programmering och mjukvaror krävs. Att vara duktig på så kallad konvertering är allt viktigare, det innebär att man har förståelse för hur en potentiell kund via webb skall bli kund. Webbdesigners är anställda direkt på större företag med stora IT behov, eller arbetar som konsulter på uppdrag, eller driver egen verksamhet. Man är oftast anställd tjänsteman i privat sektor, sök därför ett medlemskap i fackförbund inom privat sektor för tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlön webbdesigner

Snittlön Designer inom spel och digitala medier

  • Män 2019: 36600/mån
  • Kvinnor 2019: 37100/mån
  • Medel 2019: 36700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.