Fackförbund för social media manager

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Utbildning till yrket social media manager kan gå via en generell media och kommunikationsutbildning på universitet, eller en smalare utbildning på yrkeshögskolan. Där kan man gå specifika program möte specifika yrken. Arbete innebär att du jobbar med ett företags eller organisations marknadsföring och image på sociala medier. Kommunikationen på sociala medier är en viktig del av företags totala marknadsföring. Det är ett relativt nytt yrke som växt fram i takt med de sociala mediernas utveckling. Man kan nå effektiv kommunikation genom att via sociala medier nå målgrupper med specifika budskap. Är man anställd är det antingen på ett företag som har sin egen marknadsavdelning eller på en kommunikationsbyrå som utför uppdragen åt kunder på konsultbasis. Även inom offentlig sektor finns medier och myndigheter som kommunicerar på sociala medier. Så utgår från din anställning, vilken sektor det är inom och sök medlemskap inom relevant fackförbund för kommunikatörer.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.