Fackförbund för musiker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Kort kan man beskriva yrket musiker som en person som med instrument eller sång skapar musik. Många musiker arbetar som frilansare och har ett annat jobb vid sidan av musiken. Till exempel finns det många som undervisare i sång eller musik. Musiker arbetar överallt där musik finns, från kyrkor, teatrar och film, till musikskolan eller konserter. En del musiker skriver egen musik, och framför den antingen själva eller låter andra framföra den. Musiker är beroende av varandra och samarbete är essentiellt. Hörseln är mycket viktig och man skall var noga med att skydda den från höga ljudnivåer och buller. Det är vanligt att man är mycket på resa, och har oregelbundna arbetstider. Utbildning skaffar man sig via musikskola, musikhögskola och att vara verksam i branschen.

Lämpliga fackförbund

Snittlön musiker

Snittlön Musiker, sångare och kompositörer

  • Män 2021: 37500/mån
  • Kvinnor 2021: 38700/mån
  • Medel 2021: 38100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.