Fackförbund för musiker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Kort kan man beskriva yrket musiker som en person som med instrument eller sång skapar musik. Många musiker arbetar som frilansare och har ett annat jobb vid sidan av musiken. Till exempel finns det många som undervisare i sång eller musik. Musiker arbetar överallt där musik finns, från kyrkor, teatrar och film, till musikskolan eller konserter. En del musiker skriver egen musik, och framför den antingen själva eller låter andra framföra den. Musiker är beroende av varandra och samarbete är essentiellt. Hörseln är mycket viktig och man skall var noga med att skydda den från höga ljudnivåer och buller. Det är vanligt att man är mycket på resa, och har oregelbundna arbetstider. Utbildning skaffar man sig via musikskola, musikhögskola och att vara verksam i branschen.

Lämpliga fackförbund

Snittlön musiker

Snittlön Musiker, sångare och kompositörer

  • Män 2021: 37500/mån
  • Kvinnor 2021: 38700/mån
  • Medel 2021: 38100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.