Fackförbund för inredningsarkitekt

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Inredningsarkitekt blir man efter högskoleutbildning, vid Konstfack eller Högskolan för Design och konsthantverk. Man arbetar med inredning av ytor och lokaler, med hänseende till färg, form material. Exempelvis kan man få uppdrag att skapa interiör till en kontorsfastighet och då arbetar fram en inredning utifrån kundens önskemål, anpassat till den verksamhet som skall bedrivas där. Ofta ingår man i ett team med flera andra specialister, och man har ofta tydliga ekonomiska ramar att förhålla sig till. Anställning har man på en inredningsbyrå, eller som konsult. Det finns många egenföretagare i arkitektbranschen. Är du anställd konsult söker du fackförbund inom privat tjänstemannasektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.