Fackförbund för inredningsarkitekt

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Inredningsarkitekt blir man efter högskoleutbildning, vid Konstfack eller Högskolan för Design och konsthantverk. Man arbetar med inredning av ytor och lokaler, med hänseende till färg, form material. Exempelvis kan man få uppdrag att skapa interiör till en kontorsfastighet och då arbetar fram en inredning utifrån kundens önskemål, anpassat till den verksamhet som skall bedrivas där. Ofta ingår man i ett team med flera andra specialister, och man har ofta tydliga ekonomiska ramar att förhålla sig till. Anställning har man på en inredningsbyrå, eller som konsult. Det finns många egenföretagare i arkitektbranschen. Är du anställd konsult söker du fackförbund inom privat tjänstemannasektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.