Fackförbund för informatör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Informatör är en bred benämning på folk utbildade inom media, kommunikation eller journalistik. Som anställd kommunikatör skiljer man på intern kommunikation och extern kommunikation. Internt kommunicerar man med anställda och framför via olika medier budskap och visioner. Till exempel hur ledningens strategier ser ut. Externt kommunicerar man med kunder, marknadsaktörer och politiker. Då arbetar man med företagets budskap och image. En viktig kanal för detta är sociala medier. Ofta är man anställd på ett företag som konsult mot kundföretag. Eller på vissa stora företag som direkt anställd. Det finns också en stor marknad för egenföretagare. Beroende på din anställningsform som tjänsteman, om den är på företag eller myndighet, är den antingen inom offentlig sektor eller privat sektor. Lämpligt fackförbund hittar du således inom respektive sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön informatör

Snittlön Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister

  • Män 2019: 41000/mån
  • Kvinnor 2019: 40500/mån
  • Medel 2019: 40700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.