Fackförbund för informatör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Informatör är en bred benämning på folk utbildade inom media, kommunikation eller journalistik. Som anställd kommunikatör skiljer man på intern kommunikation och extern kommunikation. Internt kommunicerar man med anställda och framför via olika medier budskap och visioner. Till exempel hur ledningens strategier ser ut. Externt kommunicerar man med kunder, marknadsaktörer och politiker. Då arbetar man med företagets budskap och image. En viktig kanal för detta är sociala medier. Ofta är man anställd på ett företag som konsult mot kundföretag. Eller på vissa stora företag som direkt anställd. Det finns också en stor marknad för egenföretagare. Beroende på din anställningsform som tjänsteman, om den är på företag eller myndighet, är den antingen inom offentlig sektor eller privat sektor. Lämpligt fackförbund hittar du således inom respektive sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön informatör

Snittlön Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister

  • Män 2021: 44700/mån
  • Kvinnor 2021: 42800/mån
  • Medel 2021: 43300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.