Fackförbund för grafisk formgivare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

En formgivare som arbetar grafisk använder sig av digitala medier. Man försöker förmedla ett budskap, eller hjälpa kunder och mottagare att förstå ett budskap. Till exempel kan en grafisk formgivare hjälpa ett företag med sin grafiska profil, hur företaget vill bli uppfattat, skapa en enhetlighet i alla företagets kommunikationer. Logotyp, varumärke, färg och form på produkter och hemsida. Andra arbetar mer traditionellt med trycksaker- De flesta är egenföretagare och hjälper kunder med tillfälliga insatser. Viss möjlighet till anställning finns, då ofta på kommunikationsbyråer, eller på större företag med egen avdelning för kommunikation. Oftast är man anställd inom privat sektor och då som tjänsteman, eller som företagare. Tänk på det då du söker fackförbund för grafisk formgivare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön grafisk formgivare

Snittlön Grafisk formgivare m.fl.

  • Män 2021: 37800/mån
  • Kvinnor 2021: 36200/mån
  • Medel 2021: 37000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.