Fackförbund för grafisk formgivare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

En formgivare som arbetar grafisk använder sig av digitala medier. Man försöker förmedla ett budskap, eller hjälpa kunder och mottagare att förstå ett budskap. Till exempel kan en grafisk formgivare hjälpa ett företag med sin grafiska profil, hur företaget vill bli uppfattat, skapa en enhetlighet i alla företagets kommunikationer. Logotyp, varumärke, färg och form på produkter och hemsida. Andra arbetar mer traditionellt med trycksaker- De flesta är egenföretagare och hjälper kunder med tillfälliga insatser. Viss möjlighet till anställning finns, då ofta på kommunikationsbyråer, eller på större företag med egen avdelning för kommunikation. Oftast är man anställd inom privat sektor och då som tjänsteman, eller som företagare. Tänk på det då du söker fackförbund för grafisk formgivare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön grafisk formgivare

Snittlön Grafisk formgivare m.fl.

  • Män 2021: 37800/mån
  • Kvinnor 2021: 36200/mån
  • Medel 2021: 37000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.