Fackförbund för fotograf

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Fotografer arbetar med att förmedla budskap, information, känslor eller idéer med hjälp av både rörliga och stilla bilder. Det främsta arbetsredskapet är naturligtvis kameran, men också en stor del av arbetet sköts via datorn. Är man en anställd fotograf är det ofta på ett produktionsbolag, eller kanske på TV. Då har man fast anställning och jobbar med projekt eller program. De flesta fotografer är dock egenföretagare, som genom kontakter och erfarenheter gör tillfälliga jobb åt kunder. Arbetstider är inte fasta utan ofta kvällar och helger. Det finns många vägare att utbilda sig, både via yrkeshögskola, Universitetskurser, branschutbildning och medborgarskolor, bland annat. Ett lämpligt fackförbund för fotografer kan hjälpa dig mer med villkor, priser och branschinformation.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fotograf

Snittlön Fotografer

  • Män 2021: 35800/mån
  • Kvinnor 2021: 32300/mån
  • Medel 2021: 34400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.