Fackförbund för fotograf

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Fotografer arbetar med att förmedla budskap, information, känslor eller idéer med hjälp av både rörliga och stilla bilder. Det främsta arbetsredskapet är naturligtvis kameran, men också en stor del av arbetet sköts via datorn. Är man en anställd fotograf är det ofta på ett produktionsbolag, eller kanske på TV. Då har man fast anställning och jobbar med projekt eller program. De flesta fotografer är dock egenföretagare, som genom kontakter och erfarenheter gör tillfälliga jobb åt kunder. Arbetstider är inte fasta utan ofta kvällar och helger. Det finns många vägare att utbilda sig, både via yrkeshögskola, Universitetskurser, branschutbildning och medborgarskolor, bland annat. Ett lämpligt fackförbund för fotografer kan hjälpa dig mer med villkor, priser och branschinformation.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fotograf

Snittlön Fotografer

  • Män 2019: 33800/mån
  • Kvinnor 2019: 30600/mån
  • Medel 2019: 32900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.