Fackförbund för bloggare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Ett modernt yrke som egentligen inte har någon riktigt ändamålsenlig utbildning är bloggare. En bloggare är aktiv på sociala medier och internet i stort, genom att skriva olika inlägg, producera filmer eller bilder skapa intresse för något ämne. På senare tid har även företag och personer anställda på företag egna bloggar som ett kommunikationsmedel med kunder eller anställda. Arbetsuppgifter kan vara att publicera nyhetsbrev, informationsbrev, producera texter och bilder. Ofta ansvarar man för företagets kommunikation på sociala medier. Således kan man vara anställd bloggare i privat sektor, eller så kanske man driver en egen verksamhet.

Lämpliga fackförbund för Bloggare

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.