Fackförbund för receptionist

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

En receptionist kan arbeta hos myndigheter eller statliga och kommunala verksamheter. Större privata företag kan också ha receptionister. Ofta tar receptionister emot besökare till organisationen/företaget enligt de rutiner som finns. Bemanningsföretag hyr ofta ut personal till receptionsarbete. Förutom att ta hand om besökare kan receptionister också ha hand om bokning av mötesrum, fikabeställningar och liknande arbetsuppgifter. Arbetstiden är dagtid. Den vanligaste utbildningen är handels och administrationsutbildningen på gymnasienivå. Flera arbetsgivare ordnar också med intern utbildning. Receptionist är ett serviceyrke och innebär kontakt med många människor. Liknande yrke är administratör eller hotellreceptionist. Är du anställd på ett företag eller som uthyrd receptionist av ett bemanningsföretag söker du fackförbund för tjänstemän inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Vision
Hotell- och Restauranfacket

Snittlöner receptionister

Snittlön Kontorsreceptionister

  • Män 2021: 26000/mån
  • Kvinnor 2021: 27500/mån
  • Medel 2021: 27300/mån

Snittlön Hotellreceptionister m.fl.

  • Män 2021: 27200/mån
  • Kvinnor 2021: 27200/mån
  • Medel 2021: 27200/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.