Fackförbund för beridare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Arbetar du som beridare av hästar och funderar på att ansluta dig till ett fackförbund? Här nedanför kan du jämföra 2 stycken fackförbund som arbetar med att förbättra din situation och dina rättigheter på arbetsplatsen. De flesta med yrkestiteln beridare väljer att ansluta till fackförbundet kommunal, en välkänd organisation som grundades år 1910.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Beridare arbetar med att utbilda ridhästar till tävling, ridskola eller hobbyridning. Arbetsuppgifterna kan inkludera att ta hand om hästarnas dagliga vård, att träna dem såväl uppsuttet som från marken samt att tävla dem. Oftast rör det sig om unga hästar men arbetet kan även ske med lite äldre hästar som ännu inte ridits in eller som behöver ytterligare utbildning. Beridare kan vara anställda på till exempel en hästgård eller driva eget företag.

Utbildning

Det är vanligt att en ryttare har lång erfarenhet av hästhantering och träning innan den börjar som beridare. Möjliga utbildningar för att bli beridare är den treåriga Hippologutbildningen samt olika yrkeshögskoleutbildningar.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.