Fackförbund för miljövårdsyrken

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det är bra om man har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola om man vill eller är verksam inom miljövård. Det finns ett par miljövårdsinriktade ingenjörsutbildningar, som är specialiserade på en växande bransch. Yrkesgrupper inom miljövård är många, gemensamt är att man förhindrar eller begränsar skador på vår miljö och människan. Visionen är att samhället skall vara hållbart ekologiskt för framtiden. Yrken inom miljövård är exempelvis inspektörer, samordnare, informatörer, ingenjörer och konsulter. Behovet är stort både inom privata sektorns näringsliv, och den offentliga sektorns verksamheter. Myndigheter utövar inspektioner, tillsyn och tillstånd. Således kan fackförbund för miljövårdsyrken vara både inom privat och offentlig sektor, men troligtvis alltid som tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner miljövårdsyrken

Snittlön Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

  • Män 2021: 38300/mån
  • Kvinnor 2021: 36900/mån
  • Medel 2021: 37300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.