Fackförbund för miljövårdsyrken

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Det är bra om man har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola om man vill eller är verksam inom miljövård. Det finns ett par miljövårdsinriktade ingenjörsutbildningar, som är specialiserade på en växande bransch. Yrkesgrupper inom miljövård är många, gemensamt är att man förhindrar eller begränsar skador på vår miljö och människan. Visionen är att samhället skall vara hållbart ekologiskt för framtiden. Yrken inom miljövård är exempelvis inspektörer, samordnare, informatörer, ingenjörer och konsulter. Behovet är stort både inom privata sektorns näringsliv, och den offentliga sektorns verksamheter. Myndigheter utövar inspektioner, tillsyn och tillstånd. Således kan fackförbund för miljövårdsyrken vara både inom privat och offentlig sektor, men troligtvis alltid som tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner miljövårdsyrken

Snittlön Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

  • Män 2019: 36800/mån
  • Kvinnor 2019: 35200/mån
  • Medel 2019: 35700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.