Fackförbund för kemist

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Utbildad kemist har ofta läst ingenjörsutbildning på akademisk nivå, universitet eller högskola. Det är en specialisering inom ingenjörsyrket, som ger anställning inom många olika arbetsfält. Exempel på verksamhetsområden inom privat sektor är läkemedel, livsmedel och utveckling av dessa. Effekterna på människan och miljön är då i fokus. Man kan också vara inom marknadsföring eller försäljning i samma branscher. Inom offentliga sektorn kan kemiingenjörer arbeta flera olika myndigheter, med att kontrollera att lagar och förordningar följs när det gäller kemikaliehanteringen. Tillståndsprövningar, informationer, utredningar och rådgivning kan vara andra exempel på arbetsområden. Kemister kan vara med i flera olika fackförbund. Lämpliga fackförbund för kemister eller kemiingenjörer är för tjänstemän inom privat eller offentlig sektor. Driver du eget finns andra alternativ för egenföretagare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön kemist

Snittlön Kemister

  • Män 2019: 45600/mån
  • Kvinnor 2019: 43000/mån
  • Medel 2019: 44300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.