Fackförbund för GIS Ingenjör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

GIS och så kallade kartingenjörer arbetar med geo-data. Exempel på detta kan vara kartor, geografisk information, havsdjup, sjödjup, avstånd och byggnadsmätningar. Till exempel är GPS och olika typer av vägbeskrivningstjänster exempel på GIS produkter. Behov av GIS ingenjörer finns både inom privat och offentlig sektor, de vanligaste arbetsgivarna är kommuner, Lantmäteriet, Länsstyrelsen eller organisationer inom privata näringslivet som skogsbolag, byggbolag eller IT företag. Vanliga arbetsuppgifter oavsett om du är inom privat eller offentlig sektor kan vara att samla in data kring vår omgivande geografi och befolkning, att göra analyser och prognoser. Eller estimera risken för naturkatastrofer m.m. För att kalla sig kartingenjör behöver man en akademisk utbildning på minst tre år. Lämpligt fackförbund för kartingenjörer eller GIS ingenjör beror alltså på om du arbetar inom privat sektor eller offentlig, sök medlemskap som tjänsteman.

Lämpliga fackförbund

Snittlön GIS och kartingenjör

Snittlön GIS- och kartingenjörer

  • Män 2019: 36700/mån
  • Kvinnor 2019: 33700/mån
  • Medel 2019: 35600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.