Fackförbund för fysiker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Fysiker är en bred beskrivning, och du som fysiker kan arbeta inom många branscher. Gemensamt är att arbetet till stor del består av problemlösning, avancerade beräkningar, programmering och utveckling. Som fysiker kan du arbeta inom energisektorn, inom datakonsultation, programmering, ekonomi och industrin. Behovet av kompetensen är stor. Även inom forskning, på universitet eller på myndighet finns arbetstillfällen. Ett par moderna områden växer fram för fysikern att arbeta inom, till exempel nanoteknik och bioteknik. Fysiker blir man efter avslutat akademisk utbildning till ingenjör inom naturvetenskap eller teknisk fysik, båda är över fem år. Fackförbund som är lämpliga för Fysiker finns inom både i offentlig och privat sektor, som tjänsteman.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fysiker & astronomer

Snittlön Fysiker och astronomer

  • Män 2021: 48600/mån
  • Kvinnor 2021: 45800/mån
  • Medel 2021: 47800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.