Fackförbund för fysiker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Fysiker är en bred beskrivning, och du som fysiker kan arbeta inom många branscher. Gemensamt är att arbetet till stor del består av problemlösning, avancerade beräkningar, programmering och utveckling. Som fysiker kan du arbeta inom energisektorn, inom datakonsultation, programmering, ekonomi och industrin. Behovet av kompetensen är stor. Även inom forskning, på universitet eller på myndighet finns arbetstillfällen. Ett par moderna områden växer fram för fysikern att arbeta inom, till exempel nanoteknik och bioteknik. Fysiker blir man efter avslutat akademisk utbildning till ingenjör inom naturvetenskap eller teknisk fysik, båda är över fem år. Fackförbund som är lämpliga för Fysiker finns inom både i offentlig och privat sektor, som tjänsteman.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fysiker & astronomer

Snittlön Fysiker och astronomer

  • Män 2021: 48600/mån
  • Kvinnor 2021: 45800/mån
  • Medel 2021: 47800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.