Fackförbund för Biomedicinsk analytiker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Efter gymnasiet läser man programmet för biomedicin på Universitet eller högskola, det är en treårig utbildning. Som biomedicinsk analytiker kan du ha anställning både inom privat och offentlig sektor, och man är expert på analyser och undersökningar. Det kan var fråga om analyser på sjukhuslaboratorier, myndigheter eller inom livsmedel eller läkemedel. Själva arbetet består i att ta prover på patienter och livsmedel såväl som smittämnen eller miljöföroreningar. Biomedicinsk analytiker söker alltså fackförening för tjänstemän, antingen inom privat eller offentlig sektor beroende på din anställning.

Lämpliga fackförbund

Snittlön biomedicinsk analytiker

Snittlön Biomedicinska analytiker m.fl.

  • Män 2021: 36000/mån
  • Kvinnor 2021: 35800/mån
  • Medel 2021: 35800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.