Fackförbund för Biomedicinsk analytiker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Efter gymnasiet läser man programmet för biomedicin på Universitet eller högskola, det är en treårig utbildning. Som biomedicinsk analytiker kan du ha anställning både inom privat och offentlig sektor, och man är expert på analyser och undersökningar. Det kan var fråga om analyser på sjukhuslaboratorier, myndigheter eller inom livsmedel eller läkemedel. Själva arbetet består i att ta prover på patienter och livsmedel såväl som smittämnen eller miljöföroreningar. Biomedicinsk analytiker söker alltså fackförening för tjänstemän, antingen inom privat eller offentlig sektor beroende på din anställning.

Lämpliga fackförbund

Snittlön biomedicinsk analytiker

Snittlön Biomedicinska analytiker m.fl.

  • Män 2019: 31900/mån
  • Kvinnor 2019: 32500/mån
  • Medel 2019: 32400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.