Fackförbund för resesäljare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Resesäljare kräver ingen akademisk utbildning, de flesta har gymnasial eller yrkesförberedande utbildning. Dock är goda språk och kultur kunskaper bra att ha då man har kontakt med människor från många olika delar av världen. Du som arbetar som resesäljare kan vara inriktad mot privatresor eller kanske företagsresor. Allt från enstaka individer till hela grupparrangemang med kringtjänster. Du är anställd på resebyrå eller researrangör, eller kanske inom eventbolag. Resor är en sällanköpsprodukt som är känslig för konjunktursvängningar, en lyxkonsumtion som snabbt minskar i sämre tider. Den tekniska utvecklingen gör att möjligheterna för var och en att köpa och planera sina resor själv via internet ökar, så behovet av resesäljare i fysiska möten blir mindre. Däremot behövs mer IT kompetent personal då det är en framtida distributionsväg. Fackförbund för resesäljare är nästan uteslutande inom privat tjänstemanna-sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön resesäljare

Snittlön Resesäljare och trafikassistenter m.fl.

  • Män 2021: 32900/mån
  • Kvinnor 2021: 30600/mån
  • Medel 2021: 31300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.