Fackförbund för marknadsförare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Arbete med marknadsföring

Att vara marknadsförare är väldigt brett och innehåller många olika arbetsfunktioner. Normalt har man en akademisk utbildning inom marknadsföring eller ekonomi. Arbetet innebär att man utvecklar och genomför marknadsföringsinsatser som till exempel reklam för olika produkter och tjänster. Ofta sker det ihop med kommunikationsbyråer, reklambyråer eller designbyråer. Om du är anställd på ett stort företag kan du ingå i marknadsavdelningen eller försäljningsavdelningen. Vanligast är att man är anställd inom privat sektor men också myndigheter och andra organisationer har stora behov att kommunicera med sin målgrupp, därför kan ett bra fackförbund för marknadsförare vara både inom privat sektor och offentlig sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön marknadsförare

Snittlön Marknadsanalytiker och marknadsförare m.fl.

  • Män 2019: 47600/mån
  • Kvinnor 2019: 43400/mån
  • Medel 2019: 45500/mån

Snittlön Marknadsundersökare och intervjuare

  • Män 2019: 21400/mån
  • Kvinnor 2019: 23200/mån
  • Medel 2019: 22800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.