Fackförbund för marknadsförare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Arbete med marknadsföring

Att vara marknadsförare är väldigt brett och innehåller många olika arbetsfunktioner. Normalt har man en akademisk utbildning inom marknadsföring eller ekonomi. Arbetet innebär att man utvecklar och genomför marknadsföringsinsatser som till exempel reklam för olika produkter och tjänster. Ofta sker det ihop med kommunikationsbyråer, reklambyråer eller designbyråer. Om du är anställd på ett stort företag kan du ingå i marknadsavdelningen eller försäljningsavdelningen. Vanligast är att man är anställd inom privat sektor men också myndigheter och andra organisationer har stora behov att kommunicera med sin målgrupp, därför kan ett bra fackförbund för marknadsförare vara både inom privat sektor och offentlig sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön marknadsförare

Snittlön Marknadsanalytiker och marknadsförare m.fl.

  • Män 2021: 52800/mån
  • Kvinnor 2021: 45500/mån
  • Medel 2021: 48800/mån

Snittlön Marknadsundersökare och intervjuare

  • Män 2021: 21700/mån
  • Kvinnor 2021: 23200/mån
  • Medel 2021: 22600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.