Fackförbund för lastbils & maskinmekaniker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Maskinmekaniker arbetar med stora tunga maskiner och fordon. Dels kan man arbeta på en verkstad med service och reparationer, handlar det om stora tunga gruvmaskiner eller skogsmaskiner är det vanligt med fältarbete. Ofta handlar arbetet om felsökning med efterföljande reparation och service. Branschen och yrket är tekniktungt där material och tekniker hela tiden moderniseras. Det förekommer jour och skiftarbete. Idag krävs stor datorkunskap och en del programmering. Samtidigt behöver man vara förtrogen med klassiska metoder som svetsning och mekanik. Utbildning sker oftast på gymnasiet, och man kan gå så kallad lärlingsutbildning. Anställningen är oftast inom privat sektor inom arbetarkollektivet.

Lämpliga fackförbund

Snittlön lastbils- och maskinmekaniker

Snittlön Motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer

  • Män 2019: 29100/mån
  • Kvinnor 2019: 26600/mån
  • Medel 2019: 29000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.