Fackförbund för lastbils & maskinmekaniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Maskinmekaniker arbetar med stora tunga maskiner och fordon. Dels kan man arbeta på en verkstad med service och reparationer, handlar det om stora tunga gruvmaskiner eller skogsmaskiner är det vanligt med fältarbete. Ofta handlar arbetet om felsökning med efterföljande reparation och service. Branschen och yrket är tekniktungt där material och tekniker hela tiden moderniseras. Det förekommer jour och skiftarbete. Idag krävs stor datorkunskap och en del programmering. Samtidigt behöver man vara förtrogen med klassiska metoder som svetsning och mekanik. Utbildning sker oftast på gymnasiet, och man kan gå så kallad lärlingsutbildning. Anställningen är oftast inom privat sektor inom arbetarkollektivet.

Lämpliga fackförbund

Snittlön lastbils- och maskinmekaniker

Snittlön Motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer

  • Män 2021: 31500/mån
  • Kvinnor 2021: 26900/mån
  • Medel 2021: 31400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.