Fackförbund för flygmekaniker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Gymnasieutbildning krävs, och efter 2-5 års erfarenhet kan man bli certifierad av transportstyrelsen. Arbetet består av service, reparation, underhåll och uppgradering av flygplan eller komponenter. En del moment kan ta flera veckor att göra, andra dagligen. En stor arbetsgivare för flygmekaniker är försvarsmakten med den flygflotta de har. Andra är privata företag, och flygbolag. Beroende på arbetsgivare och vilken sektor man arbetar i ansöker man om medlemskap till rätt fackförbund. Det kan vara både offentlig sektor om man arbetar på försvarsmakten, och privat sektor på exempelvis flygbolag. Yrket klassas då som arbetare.

Lämpliga fackförbund

Svenska Transportarbetarförbundet

Snittlön flygmekaniker

Snittlön Flygmekaniker m.fl.

  • Män 2019: 34500/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 34500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.