Fackförbund för flygmekaniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Gymnasieutbildning krävs, och efter 2-5 års erfarenhet kan man bli certifierad av transportstyrelsen. Arbetet består av service, reparation, underhåll och uppgradering av flygplan eller komponenter. En del moment kan ta flera veckor att göra, andra dagligen. En stor arbetsgivare för flygmekaniker är försvarsmakten med den flygflotta de har. Andra är privata företag, och flygbolag. Beroende på arbetsgivare och vilken sektor man arbetar i ansöker man om medlemskap till rätt fackförbund. Det kan vara både offentlig sektor om man arbetar på försvarsmakten, och privat sektor på exempelvis flygbolag. Yrket klassas då som arbetare.

Lämpliga fackförbund

Svenska Transportarbetarförbundet

Snittlön flygmekaniker

Snittlön Flygmekaniker m.fl.

  • Män 2021: 38300/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 38100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.