Fackförbund för revisor

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Revisorer arbetar ofta på revisionsbyråer och tar uppdrag hos både offentliga och privata företag. Men också Skattemyndigheten och Riksrevisionen har revisorer anställda. Arbetet innebär att granska företagets/organisationens ekonomiska redovisningar och värdera hur företaget/organisationen styrs och hur pengarna används. Revisorer kan vara specialiserade inom vissa områden och också fungera som rådgivare vid olika affärstransaktioner. En revisor besöker företagen/organisationerna för att göra granskningar och resor ingår i arbetet. Högskole/universitetsutbildning inom företagsekonomi krävs för att arbeta som revisor. För att bli auktoriserad revisor krävs tilläggsutbildning. Läs mer på Revisorsinspektionens hemsida.

Lämpliga fackförbund

Snittlön Revisor

Snittlön Revisorer m.fl.

  • Män 2021: 48500/mån
  • Kvinnor 2021: 45700/mån
  • Medel 2021: 46700/mån

Vilket förbund skall man välja?

När du inser att det finns flera fack för revisorer kan du undra hur du ska välja. Ska du satsa på det största fackförbundet eller ska du välja ett med spetskompetens. Valet är viktigt och du bör ta den tid som krävs för att säkra dig om att du väljer rätt.

I fokus står frågan om vad du kommer att få som medlem i facket. Det finns ju en rad tjänster som du kan ha mer eller mindre nytta av nu och i framtiden.

Exempel på viktiga stödfunktioner är:

  • Löneförhandling – När det ska förhandlas om lön är det skönt att ha facket i ryggen. Ett bra fackförbund för revisorer har tillgång till statistik och information som du kan använda dig av för att förhandla på rätt sätt.
  • Inkomstförsäkring – En försäkring för det tillfälle att du förlorar ditt jobb är inte dumt. Den kan hjälpa dig över en puckel som annars kunde ha lett till stora personliga problem.
  • Vidareutbildning – Som revisor kan du ha behov av flera olika typer av vidareutbildningar. Via ett fack för revisorer kan du få tillgång till många intressanta kurser till förmånliga priser.
  • Bättre lån – När många är med i ett fack kan det leda till möjligheten till bättre lån. Det är något som du kan dra nytta av då det till exempel blir dags att låna pengar till en bostad.
  • Hemförsäkring – Via facket kan du också få hjälp med en bra hemförsäkring som kostar mindre samtidigt som den täcker mer.

Vad får du betala för facket?

Det finns fackförbund för revisor som tar flera hundralappar varje månad och det finns fack som inte kostar något. Priset är en faktor att beakta men det är inte allt. Det viktigaste är ju vad du får för pengarna.

Börja med att se över det som erbjuds. Kanske kan du göra upp en lista med olika punkter som olika fackförbund för revisorer kan erbjuda. Därefter kan du kryssa för de alternativ som är viktigast för dig.

Med bättre insikt om dina faktiska behov kan du hitta det fack som inte tar betalt för sådant som du ändå inte behöver. Kanske slipper du helt månadsavgift. Kanske betalar du lite mer för att du känner att det är viktigt att få den bästa inkomstförsäkringen såväl som ett personligt stöd för löneförhandlingar.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.