Fackförbund för fastighetsförvaltare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Fastighetsförvaltaren kan ha hand om skötsel, planering och tillsyn av en fastighet. Förvaltningen kan vara teknisk och innebär då att planera och utföra reparationer, underhåll, trädgårdsarbeten med mera. Ofta är förvaltaren arbetsledare för fastighetsskötare som utför arbetena eller så har förvaltaren upphandlat företag för att utföra vissa uppgifter. Den ekonomiska förvaltningen av fastigheter innebär att förvaltaren också förhandlar om hyror, lokaler, lägger budget, har hand om juridiska och skattefrågor. Fastighetsförvaltare kan också vara distriktschefer och områdeschefer. Fastighetsbranschens utbildningsnämnd har mer information om vilken kompetens krävs. Arbetstiderna är ofta dagtid men viss beredskap för händelser som kräver snabb åtgärd kan förekomma.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fastighetsförvaltare

Snittlön Fastighetsförvaltare

  • Män 2021: 44600/mån
  • Kvinnor 2021: 43100/mån
  • Medel 2021: 44100/mån

Vilket är bäst?

Fastighetsförvaltare har flera fackförbund att välja bland. Vilket du ska välja beror på dina specifika behov. Men generellt sett kan det vara bra att tänka på att många är starka tillsammans. Det är ju grundtanken med fackförbund och också en viktig aspekt av ett bra fack för fastighetsförvaltare.

Om du står och väger mellan två fackförbund och ett har fler medlemmar kan detta vara det bästa valet helt enkelt på grund av kraften. Men detta gäller bara då båda förbunden ger dig de tjänster som du har behov av.

Tänk på att det är medlemmarnas aktivitet och värderingar som påverkar det som tas upp till diskussion. Med tanke på detta kan det vara väldigt viktigt att du väljer fackförbundet som har många medlemmar som jobbar inom samma bransch som du gör.

Vad kommer det att kosta?

En mycket viktig fråga då du söker efter ett fack för fastighetsförvaltare är vad det kommer att kosta. Det finns fack som är utan avgift men då är det också ofta så att de inte ger dig viktiga bitar som inkomstförsäkring. Du får vad du betalar för även med fackförbund.

Ta reda på om du kanske kan få några månader gratis. Det gör det enklare att testa ett fack och se om det är rätt val. Avgiften ska vara skälig med tanke på vad den täcker.  Om du ska betala upp mot 300 kronor och mer per månad måste detta vara väl motiverat.

Vad får du som medlem i facket?

Den fråga som kanske är viktigare än vad det kommer att kosta att gå med i facket är den som rör vad du får för dina pengar. Fack för fastighetsförvaltare kan ge dig viktiga tjänster som:

  • Hjälp med löneförhandling
  • Inkomstförsäkring om du förlorar ditt jobb
  • Avtalsförsäkringar
  • Särskilda medlemslån
  • Hjälp med säkrare arbetsplats
  • Erbjudanden om att hyra sommarstugor

Som du märker kan ett fackförbund för fastighetsförvaltare göra en massa olika saker. Det är väl värt att undersöka möjligheterna innan du väljer. Det kan ju vara så att ett visst fack har punkter som är av särskilt intresse för dig.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.