Fackförbund för webbredaktör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

De flesta Webbredaktörer har gått en akademisk utbildning. Webbredaktören ser till att företagets eller myndighetens webbsidor har ett riktigt och meningsfullt innehåll. Det skall vara korrekt och vara anpassat för de behov användarna av webbplatsen har. Arbetsuppgifter är till exempel att utforma texter, nyhetsbrev, reklam, design. Webbdesignern är ansvarig för underhållet av webbplatsen samt dess grafiska utformning. Fler och fler jobbar med sin organisation på sociala medier. Det beror på inom vilket typ av företag man är verksam, arbetsuppgifter och omfattning kan variera. Fackförbund för webbutvecklare kan vara flera olika passande, beroende på om du arbetar i offentlig eller privat sektor, eller kanske är egenföretagare.

Lämpliga fackförbund

Använd förbundet för rådgivning och stöd

Även om du ingår i ett team med flera kollegor som på olika sätt jobbar med hemsidan eller hemsidorna som ni driver kan jobbet som webbredaktör stundtals kännas ensamt. Det vore skönt med fler i din sits som du kunde konsultera med och få stöd från. När du går med i ett fackförbund för webbredaktör får du detta stöd!

Du har nämligen kollegor över hela Sverige som precis som du ställs inför frågor som kan vara svåra att besvara på egen hand. Genom att gå med i ett bra fack för din yrkesgrupp kan du utvecklas i din roll på ett effektivt sätt.

Fördelar med facket

Anledningen till att det är klokt att välja ett fack för webbredaktör hellre än något annat är att du via detta fackförbund kommer att få ett skräddarsytt stöd. Att det finns god kunskap om din yrkesroll är otroligt viktigt när du ska:

  • Löneförhandla och behöver få mer kött på benen i form av information om genomsnittliga löner och mer.
  • Söka jobb och behöver en inkomstförsäkring för att klara dig genom perioden utan anställning.
  • Ta upp frågor om arbetsmiljöfrågor och känner att det vore bra om du kunde lägga fram fakta om regler och hur andra har gjort.
  • Nätverka och vill komma i kontakt med fler som jobbar precis som du gör.

Det går att göra en lång lista med den typ av stöd som du kan få från ett fackförbund för webbredaktör. Kom bara ihåg att varje fack inte är samma sak. Det är viktigt att du ser på de specifika tjänster som du får och vad du ska betala för detta.

Tänk framåt. Just nu sitter du säkert på din position. Men om detta förändras och du förlorar ditt jobb är det verkligen en fördel att ha satsat på ett fackförbund med riktigt god inkomstförsäkring.

Vad gör en webbredaktör?

Definitionen av en webbredaktörs arbete är att jobba med innehållet på en eller flera webbplatser. Jobbet innebär ett ansvar både för det som publiceras online och för det som delas internt på företaget via ett intranät.

Det är webbredaktören som ser till att innehållet på webbsidor som företaget står för är relevant och att det ger besökare till sajten det som de är ute efter. Dessutom förväntas den som har positionen som redaktör för webb och intranät att vara tillgänglig då det uppstår frågor omkring hur man kommer åt och redigerar innehåll.

En arbetsdag för webbredaktören kan vara väldigt varierad. Den börjar inte sällan med kommunikation via email för att svara på frågor från besökare såväl som från kollegor som behöver stöd. Dagen kan sedan fyllas med olika projekt som inkluderar analys och utveckling av existerande sajter och hantering av intranät.

Kreativitet är en viktig del av webbredaktörens arbete. Det här är en person som har ett naturligt intresse för allt från bild och film till texter och kommunikation. Dessutom förväntas webbredaktören hålla huvudet kallt då det uppstår problem och akuta webbsituationer!

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.