Fackförbund för spelutvecklare

Tips:

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.


Spelbranschen är i kraftig tillväxt, Sverige ligger långt fram i utveckling och kompetens. Flera utbildningar, både akademiska och enskilda finns. Spelutvecklaren är den som tar en idé till verklighet. Områden inom spelutveckling är design, programmering eller grafik. Normalt har man en utbildning eller specialistinriktning inom någon av dessa tre. Man är konsult eller anställd och nästan uteslutande i privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön spelutvecklare

Snittlön Utvecklare inom spel och digitala media

  • Män 2019: 43800/mån
  • Kvinnor 2019: 42300/mån
  • Medel 2019: 43600/mån

Viktigt stöd

Om du jobbar som spelutvecklare behöver du precis som så många andra stöd för din arbetsmiljö och mer. Med ett fackförbund för spelutvecklare i ryggen får du en tryggare vardag. I och med att du har flera fackförbund att välja mellan kan det vara bra att betänka precis vad du kan få hjälp med.

Det stöd som du kan få från ett fack för spelutvecklare berör flera områden.

Fackets roll blir viktig när:

  • Du blir av med jobbet – Som medlem i facket kan du få inkomstförsäkring och därmed klara av perioden då du söker nytt jobb.
  • Du ska löneförhandla – Facket har god insikt om vilka löner som är skäliga inom din bransch. De kan också visa dig hur du kan tänka och vad du kan peka på när du vill få upp din lön.
  • Du vill lära dig mer – Det kan vara så att en enkel påbyggnadskurs som facket ordnar är allt du behöver för att komma vidare i din yrkesroll. Det är även något som kan påverka din löneutveckling på ett positivt sätt.
  • Du har frågor om arbetsmiljö – Kontakta ditt fack och fråga vad som gäller. De vet!

Välj ett bra fack

Börja med att se på det stöd du får och gå sedan vidare med frågor om hur fackförbundet fungerar. Du kan få bra svar från andra som är medlemmar. Tänk också på hur avgiften ser ut. Går det att testa fackförbundet gratis och hur mycket kommer det sedan att kosta per månad? Avgiften ska kännas vettig när du ser på vad du får för den.

Vad gör en spelutvecklare?

Vägen från en idé om ett spel till färdig produkt är lång. Yrket som spelutvecklare innebär ett engagemang i hela processen. Det betyder inte att spelutvecklaren måste vara den som hittar på spelet och sedan sitter med grafik och animationer. Yrket erbjuder en rad olika roller och är därmed också väldigt passande för den som vill ha gott om utrymme för utveckling.

Spelutvecklaren brinner för att skapa spel som är intressanta och som håller i längden. Det här kräver en rad olika saker. Spelets tema måste vara engagerande. Grafiken ska också tas fram med tanke på vad som gillas av målgruppen för spelet.

Ett spel måste testas många gånger om innan det kan lanseras. När en spelutvecklare har rollen som projektledare för spelutvecklingen är det är också ett område som ingår. I och med att man vill undvika att släppa ett spel som sedan ratas på grund av en massa buggar är det här en av de viktigaste bitarna.

Spelutvecklaren har ett kreativt och utvecklande jobb. Det går att jämföra spelutvecklaren med en konstnär som skapar fysiska realiteter av sina tankar och drömmar. Fast spelutvecklarens konst når av naturliga skäl många fler då den efterfrågas av i stort sett varje ungdom och vuxen med en dator eller mobiltelefon.

Som vi nämner ovan….

Kika in på Unionen.se och se om det går att bli medlem i Sveriges största fackförbund med ditt yrke.


Rulla till toppen