Fackförbund för arkitekt

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Med utgångspunkt i kunden eller beställarens önskningar och villkor utformar arkitekter miljöer. Det kan vara inomhusmiljöer eller utomhusmiljöer. Arkitekten har frihet att arbeta estetiskt med uppdraget men har ändå ramar inom ekonomi eller miljö att ta hänsyn till. Man skall också beakta övriga i arbetets villkor och ramar, som till exempel snickare eller elektriker. Det mesta av arbetet sker digitalt i olika mjukvara, skisser och ritningar bearbetas i digitala former. Det krävs en akademisk utbildning för att få arbeta som arkitekt, vanligtvis 5 år. Troligtvis är man anställd som tjänsteman på en arkitektbyrå inom privat sektor, som arkitekt bör man därför söka medlemskap i fackförbund för privatanställda tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arkitekt

Snittlön Arkitekter m.fl.

  • Män 2021: 45000/mån
  • Kvinnor 2021: 42300/mån
  • Medel 2021: 43400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.