Fackförbund för arkitekt

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Med utgångspunkt i kunden eller beställarens önskningar och villkor utformar arkitekter miljöer. Det kan vara inomhusmiljöer eller utomhusmiljöer. Arkitekten har frihet att arbeta estetiskt med uppdraget men har ändå ramar inom ekonomi eller miljö att ta hänsyn till. Man skall också beakta övriga i arbetets villkor och ramar, som till exempel snickare eller elektriker. Det mesta av arbetet sker digitalt i olika mjukvara, skisser och ritningar bearbetas i digitala former. Det krävs en akademisk utbildning för att få arbeta som arkitekt, vanligtvis 5 år. Troligtvis är man anställd som tjänsteman på en arkitektbyrå inom privat sektor, som arkitekt bör man därför söka medlemskap i fackförbund för privatanställda tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arkitekt

Snittlön Arkitekter m.fl.

  • Män 2019: 40100/mån
  • Kvinnor 2019: 40100/mån
  • Medel 2019: 40100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.