Fackförbund för boendestödjare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Börja alltid med att kontrollera med din arbetsplats ifall det redan finns ett färdigt kollektivavtal med något fackförbund. De flesta med samma yrke väljer att ansluta sig till kommunal. Vi har dock i vår databas lyckats hitta 2 stycken fackförbund som är lämpliga inom ditt yrke. Ett tips innan man väljer fack är att noggrant undersöka vad som ingår ifall man blir arbetslös eller om det blir en eventuell strejk. Att enbart välja det fack med lägst månadsavgift är sällan en bra idé. Här nedanför listar vi alla de viktiga delarna som du måste tänka på innan du väljer.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En boendestödjares uppgift är att motivera och stödja personer med funktionshinder som bor hemma. En boendestödjare ska hjälpa de funktionshindrade att utveckla sin sociala förmåga. De ska också känna sig som en del av samhället och därför är det viktigt med socialisering. Det innebär att den som arbetar som boendestödjare har väldigt varierande arbetsuppgifter som kan omfatta allt från vardagssysslor i hemmet till att följa med på exempelvis ett läkarbesök.

Vad krävs det för utbildning för att få jobba som boendestödjare?

För att få jobba som boendestödjare kan man gå en utbildning på gymnasiet som kallas vård- och omsorgsprogrammet. I annat fall kan man läsa kurser på Komvux.

Lön boendestödjare

Källhänvisning: Löner hämtade från SCB.se

Relaterade yrken

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.