Fackförbund för boendeassistent

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har hittat 2 stycken tillgängliga fackförbund ifall du arbetar som boendeassistent. Det är dock viktigt att kontrollera med din arbetsgivare ifall det redan finns något färdigt kollektivavtal med något av fackförbunden. De flesta som arbetar inom detta yrket väljer dock att ansluta sig till kommunal, ett fack som kämpat för rättigheter sedan år 1910. Här nedanför kan du jämföra förmåner hos de båda facken och se viktiga delar som inkomstförsäkring, avgifter och vad det kostar att vara medlem per månad.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En boendeassistent arbetar främst med att motivera, stimulera och stödja en individs förmåga att kunna utföra olika aktiviteter i det vardagliga livet samt skapa förutsättningar till ett meningsfullt och aktivt liv. Andra arbetsuppgifter en boendeassistent kan ha är att upprätta genomförandeplaner, delta i verksamhets- och arbetsplatsmöten samt dokumentation av olika slag. Arbetsuppgifterna styrs till stor del av brukarens behov. Därför kan arbetsuppgifterna variera mycket. Arbetsplatsen kan också variera och vara exempelvis i brukarens bostad.

Utbildning

Barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet ger bra grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som boendeassistent. Det finns även utbildningar inom yrkeshögskolan som ger rätt kompetens för arbetet.

Relaterade yrken

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.