Fackförbund för stödassistent

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det vanligaste fackförbundet att ansluta sig till ifall man arbetar som stödassistent är kommunal. Men vi har totalt hittat 2 stycken fackförbund som finns att tillgå. Du kan här nedanför jämföra de olika facken och jämföra saker som a-kassa, inkomstförsäkring, avgifter och vilka andra förmåner du kan få på din arbetsplats och privat.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En stödassistent arbetar med funktionsnedsatta personer som har beviljats insatser enligt LSS, Lagen om stöd och service. Personerna som behöver stöd kan ha fysiska, intellektuella eller psykiska funktionsnedsättningar som innebär att de behöver stöd av en stödassistent. Arbetet som stödassistent innebär att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att i första hand främja personens egna förmågor och självständighet.

Utbildning

Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet med inriktning på socialt arbete ger behörigheter att arbeta som stödassistent. För en person som har en grundutbildning finns olika vidareutbildningar inom funktionsvariationer, bemötande och kommunikation. En stödassistent kan vidareutbilda sig till stödpedagog genom en utbildning på yrkeshögskolan som ger en fördjupad kompetens.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.