Fackförbund för obduktionstekniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Inom yrket obduktionstekniker har vi lyckats hitta 2 stycken lämpliga fackförbund. Detta är enbart rekommendationer – och du bör rådfråga din arbetsgivare ifall dom redan har ett färdigt kollektivavtal på arbetsplatsen. Det vanligaste facket att ansluta sig till är kommunal.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Obduktionstekniker, eller obduktionsbiträde som det också kan kallas för arbetar med att assistera och förbereda vid en obduktion.

I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att öppna upp den avlidnas kropp och ta ut och dissekera organ och arbeta tillsammans med patologen för att bedöma dödsorsaken. Förutom att du assisterar vid obduktionen hanterar du prover och gör iordning kroppen inför att de anhöriga ska ta farväl. Obduktionstekniker arbetar på patologen och på sjukhusets bårhus.

Utbildning

För att bli obduktionstekniker behöver du först bli undersköterska. Du kan gå vård-och omvårdnadsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande vuxenutbildning. Därefter kan du bli upplärd på arbetsplatsen.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.