Fackförbund för brevbärare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Brevbäraren är ett gammalt yrke med stolta traditioner. Brevet skall alltid levereras var ett tidigt motto. Fortfarande levereras brev fysiskt med hjälp av cykel eller biltransport, ibland fraktas post även med flyg eller fartyg. A Arbetstiderna är visserligen fasta, men sträcker sig över stora delar av dygnet, och en del helgarbete förekommer. Utbildning krävs inte, du måste vara 18 eller äldre, och ibland finns krav på körkort.

Lämpliga fackförbund

Snittlön brevbärare

Snittlön Brevbärare och postterminalarbetare

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.