Fackförbund för socialsekreterare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Socialsekreterare möter många människor i sitt arbete, ofta har de hamnat i svåra situationer. Ibland handlar det om enstaka individer, ibland om en helg familj. Arbetet består i att hjälpa människor att ta sig ur en svår situation på egen hand. Genom att samtal och stötta med råd försöker man hjälpa klienten att finna en egen lösning. Det kan handla om allt från missbruk, ekonomiska svårigheter eller familjerätt. De allra flesta socialsekreterare jobbar inom kommunal verksamhet på socialtjänsten, men det har blivit vanligare att man är uthyrd via bemanningsföretag. I det fallet är man privatanställd, eller egen företagare i privat sektor som tjänsteman, vilket du skall känna till då du söker fackförbund för socialsekreterare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön socialsekreterare

Snittlön Socialsekreterare

  • Män 2021: 36300/mån
  • Kvinnor 2021: 36900/mån
  • Medel 2021: 36800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.