Fackförbund för präst

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Präst kallas man om man är verksam inom Svenska kyrkan, motsvarande inom frikyrkan kallas Pastor. Präster inom Svenska kyrkan leder arbete med församlingen som man är ansvarig för. Gudstjänster, predikningar och Mässor. Vanliga händelser är dop, bröllop och begravningar, präster möter människor i både glädje och sorg. Förutom att vilja möta människor har man övertygelse i den kristna tron, och man samarbetar med övriga i församlingen som diakoner eller kantorer. Arbetet är oregelbundet och sker både på helger och kvällar. För att blir präst måste man ha examen från en universitetsutbildning eller högskoleutbildning motsvarande 255 poäng, och det ska vara magister inom teologi eller religionsvetenskap.

Lämpliga fackförbund

Snittlön för präst

Snittlön Präster

  • Män 2021: 45900/mån
  • Kvinnor 2021: 45300/mån
  • Medel 2021: 45500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.