Fackförbund för präst

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Präst kallas man om man är verksam inom Svenska kyrkan, motsvarande inom frikyrkan kallas Pastor. Präster inom Svenska kyrkan leder arbete med församlingen som man är ansvarig för. Gudstjänster, predikningar och Mässor. Vanliga händelser är dop, bröllop och begravningar, präster möter människor i både glädje och sorg. Förutom att vilja möta människor har man övertygelse i den kristna tron, och man samarbetar med övriga i församlingen som diakoner eller kantorer. Arbetet är oregelbundet och sker både på helger och kvällar. För att blir präst måste man ha examen från en universitetsutbildning eller högskoleutbildning motsvarande 255 poäng, och det ska vara magister inom teologi eller religionsvetenskap.

Lämpliga fackförbund

Snittlön för präst

Snittlön Präster

  • Män 2021: 45900/mån
  • Kvinnor 2021: 45300/mån
  • Medel 2021: 45500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.