Fackförbund för Studie & yrkesvägledare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

De vanligaste arbetsgivarna för studievägledare är grundskolan, gymnasieskolan, universitet, vuxenutbildning eller på arbetsförmedlingen. I korthet handlar arbetet om att hjälpa och motivera elever att göra ett val kring vad de skall utbilda sig mot. Dels genom samtal, dels genom goda kunskaper kring utbildningsväsendet och näringslivet. Det handlar mycket om att bereda väg och tala om vilka valmöjligheter som finns, samt vad som krävs för att nå dit man vill. Utbildar sig gör man vid universitet under tre år. Studievägledare kan alltså vara anställda inom statlig, kommunal eller privat sektor, det avgör vilket fackförbund du söker som studievägledare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön studie & yrkesvägledare

Snittlön Studie- och yrkesvägledare

  • Män 2021: 36300/mån
  • Kvinnor 2021: 36900/mån
  • Medel 2021: 36800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.