Fackförbund för kurator

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Arbetar du som kurator då gillar du troligtvis människor och har stor empatisk förmåga. Man möter människor i livets olika skeden och försöker genom samtal lösa problem eller situationer. Det är ett intressant arbete som också kan vara väldigt krävande. Kuratorn ger råd och stöd för individens situation, och man arbetar under sekretess. Vanliga offentliga arbetsplatser är till exempel inom skolan eller på sjukhus och vårdcentraler. Vissa arbetar inom den privata vården som privatanställda. Oftast har man utbildat sig som socionom och sedan vidareutbildat sig inom socialt behandlingsarbete eller psykoterapi.

Lämpliga fackförbund

Snittlön kurator

Snittlön Kuratorer

  • Män 2019: 35000/mån
  • Kvinnor 2019: 34800/mån
  • Medel 2019: 34800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.