Fackförbund för fritidsledare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Utbildning till fritidsledare finns på folkhögskolan på många platser i landet. Att arbeta som fritidsledare handlar mycket om att skapa trygghet och dynamik i en grupp, oftast bland barn. Men det kan också handla om äldre eller ungdomar. Man anordnar aktiviteter och planerar utveckling, och leder allt från idrott, lek eller dans och musik. Som fritidsledare är man troligtvis anställd kommunalt i offentlig verksamhet. Arbetsplatsen kan vara på fritidsgårdar, fritids eller skolor. Fritidsledare kan också vara anställda på företag, dagcenter eller i föreningslivet. beroende på var du är anställd och i vilken sektor, söker du fackförbund för fritidsledare som passar din arbetsgivare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fritidsledare

Snittlön Fritidsledare m.fl.

  • Män 2021: 28500/mån
  • Kvinnor 2021: 29200/mån
  • Medel 2021: 28900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.