Fackförbund för behandlingsassistent

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Behandlingsassistentens jobb är psykisk krävande men kan ge mycket tillbaka för den som gillar att arbeta med människor. Man hjälper och stöttar personer som har psykosociala bekymmer. Arbetsplatsen är exempelvis på behandlingshem, ungdomshem eller annan liknande institution. Behov av behandlingsassistenter finns också på kriminalvården. Utbildning krävs på eftergymnasial nivå, och en del läser socionomprogrammet. De personer som behöver stöd har kanske en bakgrund som är svår med inslag av missbruk, våld eller övergrepp. Uppgiften är då att hjälpa personerna att på sikt klara sig själva och leva självständigt. Mycket kommunikation sker med andra instanser i samhället, som skola, försäkringskassa eller vården. Anställning är ofta inom kommunal offentlig sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön behandlingsassistent

Snittlön Behandlingsassistenter och socialpedagoger m.fl.

  • Män 2021: 32000/mån
  • Kvinnor 2021: 32800/mån
  • Medel 2021: 32500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.