Fackförbund för tandtekniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Tandteknik ligger inom det medicinska fältet och är mycket tekniskt, och faktiskt lite av ett hantverk. Anställningar är oftast på mindre privata företag med några stycken anställda. Arbetet innebär i stort att tillverka ersättningar för skadade tänder, eller helt nya tandproteser. Man jobbar i material som porslin, titan eller guld. En del specialiserar sig på till exempel implantat med käkbensskruvar. Det finns många tekniska hjälpmedel i form av maskiner och utrustning, men också mjukvara som CAD. Utbildar sig gör man akademiskt, i exempelvis Göteborg, Malmö eller Umeå. Är du anställd på ett mindre företag får du själv ha insikt i dina förmåner som försäkringar eller pension. Kontakt ett fackförbund lämpligt för tandtekniker för mer hjälp.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tandtekniker

Snittlön Tandtekniker och ortopedingenjörer m.fl.

  • Män 2021: 37600/mån
  • Kvinnor 2021: 33800/mån
  • Medel 2021: 36100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.