Fackförbund för tandtekniker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Tandteknik ligger inom det medicinska fältet och är mycket tekniskt, och faktiskt lite av ett hantverk. Anställningar är oftast på mindre privata företag med några stycken anställda. Arbetet innebär i stort att tillverka ersättningar för skadade tänder, eller helt nya tandproteser. Man jobbar i material som porslin, titan eller guld. En del specialiserar sig på till exempel implantat med käkbensskruvar. Det finns många tekniska hjälpmedel i form av maskiner och utrustning, men också mjukvara som CAD. Utbildar sig gör man akademiskt, i exempelvis Göteborg, Malmö eller Umeå. Är du anställd på ett mindre företag får du själv ha insikt i dina förmåner som försäkringar eller pension. Kontakt ett fackförbund lämpligt för tandtekniker för mer hjälp.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tandtekniker

Snittlön Tandtekniker och ortopedingenjörer m.fl.

  • Män 2019: 35900/mån
  • Kvinnor 2019: 33800/mån
  • Medel 2019: 35100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.