Fackförbund för apotekare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Apotekare kräver att du har en eftergymnasial utbildning på universitetsnivå, och den är femårig på normal studietakt. Utbildningen gör att du kan söka legitimation för att arbeta som apotekare, och gäller i hela EU. Arbetsgivare kan vara apotekskedjor eller företag inom läkemedelsindustrin. På apoteken ger man ut läkemedel och gör rådgivning till kunder. Inom läkemedelsindustrin är man med i forskning och utveckling kring läkemedel. Apotekare kan vara anställda i både privat och offentlig sektor, vilket har betydelse i val av fackförbund för apotekare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön apotekare

Snittlön Apotekare

  • Män 2021: 42400/mån
  • Kvinnor 2021: 40100/mån
  • Medel 2021: 40600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.