Fackförbund för apotekare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Apotekare kräver att du har en eftergymnasial utbildning på universitetsnivå, och den är femårig på normal studietakt. Utbildningen gör att du kan söka legitimation för att arbeta som apotekare, och gäller i hela EU. Arbetsgivare kan vara apotekskedjor eller företag inom läkemedelsindustrin. På apoteken ger man ut läkemedel och gör rådgivning till kunder. Inom läkemedelsindustrin är man med i forskning och utveckling kring läkemedel. Apotekare kan vara anställda i både privat och offentlig sektor, vilket har betydelse i val av fackförbund för apotekare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön apotekare

Snittlön Apotekare

  • Män 2021: 42400/mån
  • Kvinnor 2021: 40100/mån
  • Medel 2021: 40600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.